MENU

Coppet

Coppet Hall Beach Centre

The Beach Centre is a recent development by the Estate which has involved the construction of a new landmark building that contains a restaurant, watersports retail and activity centre in addition to new public conveniences, which are complimented by the provision of family changing spaces and external beach showers.

 

hean-103

The development has been carefully designed to allow visitors to enjoy the views from the panoramic windows of the new restaurant stretching across Carmarthen Bay, whilst not compromising its setting in the wooded landscape surrounding Coppet Hall or its Blue Flag beach.

The building plays host to a number of environmentally friendly features, including solar panels, air source heat pumps and a sedum roof, which all contribute to its BREEAM ‘Excellent’ rating, one of the highest levels of environmental rating for new buildings.

2

hean-324

3

The car park has been extensively remodelled to include significant areas of landscaping, together with many pedestrian and family friendly features and the enhancement of the existing excellent footpath and cycle route links. In addition, a new storage area has been created for small sailing craft, to complement those facilities already available in Saundersfoot.

Improvements have also been made to the pedestrian beach access routes, along with some works to stabilise the sand dunes which were damaged and badly eroded in the winter storms of 2013/14.

hean-253

hean-245

The scheme, which was designed by Acanthus Holden Architects of Pembroke, is part of Visit Wales’ Coastal Tourism Project, part funded by the European Regional Development Fund through the Welsh Government, to encourage tourism along the Welsh coastline.

Download Area